Kehebatan Madu Asli (HPA)Madu asli HPA diambil dari Timur Tengah (Padang Pasir) amat baik untuk dijadikan sebagai makanan kesihatan kerana  kualitinya yang tinggi dimana kadar kelembapan air di bawah 20%. Madu ini diambil dari lebah yang menggnakan kurma ,Tin, dan zaitun.Didalam surah An-Nahl: 68-69.yang bermaksud “Dan tuhanmu mewahyukankepada lebah “buatlah sarang-sarang di bukit,di pokok-poko kayu dan ditempat-tempat yang di buat manusia. Kemudian makanlah dari setiap buah-an dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan untukmu. Dari perut lebah itu keluarlah minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya , Didalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan manusia.Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi orang-orang yang berfikir”.
Terdapat juga beberapa hadis sahih yang menceritakan para sahabat menggunakan madu sebagai ubat. Rasulullah S.A.W menjadikan madu sebagai makanan sebelum sarapan pagi dengan mencampurkannya dengan air. Ini terbukti oleh pakar pemakanan kesihatan amalan sbebegini akan membantu proses penghadaman. Oleh kerana madu ini tidak mempunyai kotoran ataupun racub ia memudahkan fungsi Ginjal dan Hati.
Madu Asli juga dapat menaikkan kekuatan fizikal dan mental seseorang.Untuk orang yang telah uzur dan lanjut usia dicadangkan mengamalkan satu sudu besar setiap hari sebelum makan.
Madu juga boleh merawat dan menyembuhkan penyakit kulit seperti jerawat,gatal-gatal,luka akibat terbakar,bisul serta kurap dengan cara menyapu ditempat tersebut.Madu sali juga boleh membantu mempercepatkan pertumbuhan kanak-kanak yang menghadapi masalah lambat berjalan.Dibuktikan dalam kajian seorang kanak-kanak yang menghadapi masalah tersebut setelah mengamalkan 2 sudu kecil setiap hari selama 40 hari telah menunjukkan perubahan ketara pada tubuh badan dan ia mampu untuk berjalan.

SINERGI Dengan Produk HPA:-
.Madu asli + Malac / Alac amat baik untuk memecahkan batu karang (Gall Stone) dan melancarkan air kencing.
.Madu Asli + Teh Herba khasiatnya sebagai pemakanan kesihatan.
.Madu Asli + Coscinium Plus amat baik untuk mengatasi masalah alahan ataupun allergy.
. Madu Asli + Radix Dapat menambah tenaga dan kesuburan lelaki.
.Madu Asli + Paramaria Plus dapat menambah dan memperbaiki kesihatan Wanita

Berat 375gm

Petikan dari buku kit niaga HPA..

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: