KERACUNAN-(Langkawi herbalis)


Bagaimana nak kesan bahan pewarna dan asid borik beracun ni.
ambil serbuk kunyit dan taburkan keatas mee kuning yang anda beli.dan lihatlah kesannya dalam tempoh 24 jam..
Ayam Organik

Sekarang ini pusat hemodilisis tumbuh bagai cendawan Di Malaysia di sebabkan Jumlah pesakit Buah Pinggang makin meningkat Di Malaysia.
Salah satu puncanya (masih dalam kajian) dikatakan pemakanan ayam daging .Cuba anda bayangkan Ayam biasa mengambil tempoh lebih 45 hari tumbesarannya..akan tetapi ayam Daging hanya 23-25hari sahaja..
Ayam ini disuntik hormon kimia dan hormon ini kekal di dalam tubuh ayam tersebut..lalu kita memakannya..
dikatakan hormon ini akan menyebabkan ayam ini hanya tahu makan sahaja disebabkan buah pinggangnya dirosakkan oleh hormon tersebut.
Hormon yang disuntik untuk proses tumbesaran sudah pasti terkandung 1001 bahan kimia yang akan KEKAL di dalam badan ayam ini. Bahan kimia ini tidak boleh dicuci hanya menggunakan air sahaja. Bahan kimia ini kekal sebagai lemak tepu dan tidak dapat dicairkan walaupun dibakar atau dimasak. Ayam daging yang mengandungi bahan kimia inilah yang kita makan setiap hari  dalam pelbagai menu seperti ayam kari, ayam kicap, ayam merah, ayam kurma, ayam kunyit, rendang ayam dan sebagainya dan kekal di dalam perut kita. Bayangkan berapa banyak ayam sudah kita jamah dalam santapan setiap hari tidak kira pagi, petang, siang dan malam?  Lemak tepu itu akan berkumpul di dalam usus besar dan kecil dan tidak mampu dihadam kerana bahan kimia ini tidak akan hancur.
Sebab itu kadar Obesiti dan kerosakkan buah pinggang menjadi masalah di negara kita hari ini.
Sekadar Rujukan…masih di dalam peringkat Ujian ..belilah Ayam organik HPA lebih selamat Untuk di Makan..

Ubatan Kimia merupakan usaha yang paling akhir untuk merawat sesuatu penyakit kerana ia akan memberikan kesan sampingan pada penggunanya.
Namun begitu apabila anda telah mengamalkan ubatan kimia dan mahu meninggalkan maka lakukanlah sedikit demi sedikit kerana untuk bergantungan terus pada ubatan herba dalam jangkamasa yang singkat tidak dicadangkan.
Ini kerana herba mengambil tempoh paling kurang 120hari untuk benar-benar berkesan. pada peringkat awal tubuh akan mula melakukan penolakan kerana sistem telah diprogramkan oleh tubuh untuk menolak sesuatu yang baru.

Semua Ubat-ubat HPA boleh diambil bersama ubatan kimia.Kecuali Omega 3 Soft Gel.Garlic dan mengkudu.sahaja yang dilarang pengambilanya jika peaskit telah menggunakan ubat pencair darah hospital…
  

Catatan -Herbalis Shamsuddin
                 Langkawi herbalis-herbalis langkawi

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: